Internetpc's

In de bib kan je gratis gebruik maken van de zes internetpc's om te surfen, te mailen of te werken met Open Office-toepassingen (tekstverwerker, rekenblad, ...). Je kan per dag een uur op de computers werken ; voor schoolwerk of specifieke opdrachten kan dit langer : verwittig vooraf de baliemedewerker.

Je mag een geheugenstick gebruiken : om de dingen die je maakt of opzoekt op te slaan of om documenten van thuis in de bibliotheek af te printen. Printen in zwart-wit is mogelijk : je betaalt 0,10 euro per print.

 

De databanken Gopress (vroeger Mediargus) en Biblion kunnen eveneens via de pc's worden bevraagd. Deze databanken kunnen enkel in de bibliotheek worden geraadpleegd en bieden betrouwbare informatie die niet gratis op het internet beschikbaar is. Het is echter wel mogelijk om het krantenarchief van thuis uit te raadplegen. Dit doe je door in de catalogus (izegem.bibliotheek.be) in de zoekbalk  “catalogus”  te veranderen in krantenarchief door op het pijltje aan de rechterkant te klikken.

 

Catalogus

 

 

Gopress: digitale persdatabank die de artikels van alle Vlaamse kranten, enkele magazines en het persagentschap Belga online ter beschikking stelt. Daarnaast zijn er persmappen waar recente informatie thematisch wordt aangeboden.

Biblion: literaire informatie

Contact

Bibliotheek
Grote Markt 20
8870 Izegem

051/30.18.68 Contacteer ons