Ga voor Gopress

27 maart 2015 Ga voor Gopress

De krant of een tijdschrift digitaal lezen, dat kan nu in de bibliotheek. Dankzij Gopress, een digitale databank van Belgische kranten en tijdschriften, wordt een nieuwe manier van lezen aangeboden: lees je krant op een tablet.

Iedereen die wil, kan dat in de leeszaal van de bibliotheek komen uitproberen. De tablet staat centraal en is voor iedereen toegankelijk. Het is de tweede iPad in de bibliotheek: sinds kort staat er al een in de cd-afdeling, waarop uitsluitend de catalogus te raadplegen is.

In de bibliotheek zijn er twee verschillende formules mogelijk: het Gopress krantenarchief en de Gopress krantenkiosk. Via de kiosk op de iPad zijn heel wat kranten en tijdschriften beschikbaar, waaronder ook alle verschillende regionale exemplaren van Vlaamse kranten. Vragen : stel ze gerust aan een van onze medewerkers.

Grote Markt 20
8870 Izegem